lördag 9 maj 2015

NY BUSS och ett ............

Äldreboende .......... 

JAG tog stadsbussen härifrån .. närmaste platsen  där Ortvägen och Mariebergsvägen  svänger åt olika håll ..  Ner genom hela staden .. Förbi busstationen och ut på Arnöleden  .. går av vid Lidl .. får gå tillbaks en liten bit till MATEXTRA .. som har marknad med många bra erbjudande  ..MEN det som jag ska kolla på är en ny TURISTBUSS .. jag brukar åka med deras bolag .. sist var det Hjalmars drömrevy .. NU visade dom sin nya fabriksnya buss ...
OCH pratade om kommande resor ..

SNYGG var den ..... stor och fin med FINA sköna säten .. och sonen som kör när det är resor.. förutom pappan som kör han också ibland .. Mest när det är långresor .. för då måste dom turas om
Efter lite fika och en god kaka .. ringde jag mina vänner på  MYNTANS  äldreboende som ligger ungefär i km därifrån .. dom var hemma ... in på matextra och köpte  lite gott fikabröd ..
så traskade jag iväg ........
... Över ån ... som är där kollar ut mot Stadsfjärden  ..
syns långt där borta  Kanotstadions torn ...

Zoomar in .. och traskar vidare .. i blåsten som var så jobbig just då i går
SER MYNTAN mellan en massa träd som är där vid å-kanten  ...
Traskar vidare en bit till ..

Blommor där i åkanten i vassen som för tillfället är torr

NU snart framme till det omtalade beryktade äldreboendet med tre hus och avdelningar för dementa .. äldre och så detta TRYGGHETSBOENDE som jag ska till   .. går in där vid den vita bilen som står där .. MISSAT att det skulle vara en kod .. eller var jag fel .. går en bit till kommer in på äldreboendet .. FRÅGAR    Det har vi inget med att göra .. Men får en kod till dörren .. visst har kunnat ringa.. men var osäker på om jag var rätt  ..
DÄR står en stor fin bukett med GULLVIVOR .. går tillbaka  .. koden behövde jag inte använda .. för det var en person som gick in just då  .. TAR hissen upp till tredje våningen .... får leta lite efter deras dörr ... men där är den .. MITT i den långa gången ..

OJ då .. fågelkvitter när jag går där .. har en lika dan fågel hemma .. men har stängt av ljudet ..  fint var det  ..

Zoomade in den fina soffan långt bort i korridoren .. den ser ut att svänga där   ..
RINGER på dörren dit jag ska .. dom öppnar och det blir kramkalas ..  så titta runt   så fint dom bor där .. DERAS lägenhet är långsmal .. med sovrummet mitt i  .. badrummet först i hallen  .. så balkongen längst bort
 
HON hade pratat om detta burspråk .. men det var fint .. och fina blommor hade dom ..

Björkar och vy ut bort mot stadsfjärden   och kanotstadion ...
Vi pratar ..  fikar ..  pratar  OM ryktet om detta omtalade bygge  ...Var inte så farligt som dom skrivit om .. visst .. det tog lite tid innan tv-en kom igång .. annars var det ok   ... Så ringer jag till mina fd husvagnsvänner .. på våning 5 ..  jo då .. dom satt och fikade .. men jag ville bara passa på att hälsa  på .. när jag var i huset  .. ÅTER  kramkalas ..
DERAS lägenhet var lite annorlunda  deras sovrum låg så man såg ut mot vägen  som jag kom gåendes på ..
DÄR ser man Värmeverket  .. utfarten från  detta område .. 
Bilen och måsarna tog jag kort på när jag var på väg åter till bussen  ..

Utsikten från deras balkong på eller från våning fem .. oj då .. fin utsikt .. men att bo där och vara på balkongen .. nej inte för mig .. BALKONGERNA låg väldigt inbäddade .. så det blir nog inte så mycket blåst .. nästan som ett rum med  öppen vägg ..  SISTA kortet .. ser vattentornet som är nästan hemma hos mig .. ligger där på en höjd..
JA .. allt roligt tar slut .. måste gå hem eller till bussen  ..

DET var en del måsar som svävade över vid ån .. Vädret var fint men blåsigt ... FICK skynda på stegen lite för att hinna med bussen .. småsprang sista metrarna   .. för såg att det nog var dags att den kom .. ser den när jag vänder mig om ..  fullt med folk vid hållplatsen .. JO DÅ .. jag hann .. men oj .. fick bara gå in .. tydligen fel på kortdragaren .. för alla bara traskade in på alla hållplatser hela vägen hem ..

HEMMA efter 3½ timme .. skönt .. TREVLIGT var det också .. Gick innevägen .. där denna fina rundel är  ... SÅ TREVLIGT det var att träffa gamla goa vänner  .... Det första paret .. han 93  .. hon 86 .. det andra paret  .. på våning 5 där är det hon som snart är 94 och han 87 .. HAN  hade haft en stroke  så nu höll han på att sälja bilen med hjälp av dottern .. MEN det märkets inte på han .. HAN VAR som vanligt .. HAN hade haft tur ..  MEN det ena benet hängde inte med ..  .. så  han fick inte köra längre .. DET tyckte han var lite jobbigt .. MEN med bra vänner klarade dom sig bra ändå  .. och han klarade att gå  ½ km bort till Lidl och handla  .. men 500 meter till bort till matextra .. det blev lite för mycket ..
NU får det vara bra för i dag ..
HEJ SVEJS go vänner ...........      TA VARA PÅ VARANDRA

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar