söndag 26 april 2015

SÖNDAG 26 april

I dag ska jag fira ett barnbarn  ...  men han fyller på tisdag  ..

21 år .. och så får jag se hans lägenhet .. där han bott ett år redan .. vi har setts några gånger hemma hos hans  mor  min dotter .. men varit där i lägenheten .. det har bara inte blivit av ...  Han jobbar och står i .. och oftast blir det .. hemma hos Anita .. för där får alla rum bättre  .. SKA bli trevligt att ses .. men ändå konstigt .. för det saknas två personer  ..

Morgonmolnen över Ortvägen kl, 9 i morse .. då var jag nyss uppstigen ..
OCH regnat hade det gjort i natt .. för det var pölar på gatorna och  på innergården  ..

Fullt med gråsparvar i buskarna  nedanför  balkongen ...

OCH på cyklarna satt det tre på tre olika cyklar  .. undrar om dom ville ha en åktur ...
I lördags var det avslutning i studiecirkeln ..

Blommar gör det överallt på vägen dit ..

Ulla där vi var bor på våning 5 .. utsikten åt höger

Och åt vänster med skolan där för detta område  ...

Gick vägen runt den stora KULLEN som är där i området ..
var och postade några brev på Ica  .. då var min favoritfågel där ..

VID parkeringen intill skolan satt denna mås.. just som jag tar kortet lättade den
och flög iväg  .. Men .. det blev ju inte så tokig bild

EN till som flög .. var på balkongen  skulle ta molnen då den bara for förbi .. trodde jag skulle få ett kort att kasta i papperskorgen .. men även om det blev lite mörkt så är det helt ok .. och molnen dom är där .. då i fredags .. som detta kort togs .. I går hade jag tänkt  gå till stan  och en Å-Promenad med guidad tur .. Men har man FIBROMYALGI blir det inte alltid som man vill  .. SÅ det blev en slöardag i går ..  men det hade varit lite mycket ett par dagar .. städat balkongen  . dammsög där ..  så dagen efter var det fågelinvation av kajor  .. fick dammsuga två gånger .. då dom kom åter och ställde till igen .. jag hade ju flyttat om lite så en kruka kom vid räcket ... där badade dom och letade mat .. hade ju matat lite till blåmesen .. för jag trodde den skulle bygga bo i holken .. men inte då .. NU så är allt matande över där .. inte sett några fåglar där sedan i fredags ..
Så få se hur det blir när blommorna kommer ut ..senare ..

SÅ kan det gå .. nu är denna kruka flyttad tillfälligt .. inga blommor än ..
för kallt för mina pelargoner att få komma ut ..

BALKONGEN åt ena hållet...

Andra hållet .. mycket kvar än att göra ..

DÄR är en blomlåda .. men den är flyttad nu .. för där hade fåglarna också badning ..
Så här ska det bli sedan .. Lamporna solceller  sitter nu på räcket så inga lampor i lådorna som jag hade förra året det är fem  rör i räcket med jämna mellanrum .. så där är lamporna nu .. och i går kväll lyste det så fint där ..
NU är det snart dags för att göra mig i ordning för kalaset  .. DET blir en busstur  .. först gå och köpa några blommor på ICA .. tar bussen därifrån .. ner genom hela stan .. byte till nästa ut till Oppeby ett område  i ytterkanten av stan mot Eskilstunahållet ..

HEJ SVEJS för i dag

2 kommentarer:

  1. Fina bilder, fåglarna som flyger blev jättbra. Hoppas du hade ett trevligt kalas. Tack för din kommentar hos mig. Den försvann, vet inte vart men Bloggo fixade lite där så den försvann i tomma intet. Men jag kommer ihåg vad det stod.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEJSAN .. ibland är det fel på sidorna.. men peppar.. peppar jag har klarat mig bra ..
      KALASET blev bra .. och mysig tvåa grabben och flickvännen har .. ( BARA ett fel..) liten balkong utåt gatan .. men den ska glasas in .. DOM får precis plats med ett litet bord o två stolar .. sen var det fullt.. nästan så dom får backa ut.. MEn mysigt var det där.. KRAMISAR ...

      Radera