onsdag 15 oktober 2014

Väldigt tufft blev det

I går på min stadscykeltur

TISDAG den 14 oktober .. JAG hade bestämt att jag skulle till den mobila sopstationen .. den öppnade kl, 14,00 . knappt 5 minuter ifrån där jag bor med cykel .. sedan skulle jag till ICA .. seniorrabatt på tisdagar .. VAKNADE med blixtrande huvudvärk .. sällan jag har ont där ..

SÅ ringer en fd granne .. hon har en vävatelje .. där beställer jag fibervadd till mina kattmöss .. JAG SA: få se.. huvudet är ont .. och jag ska till sopstationen.. kan bli lite mycket .. så om jag inte dyker upp .. får dom ligga till nästa tisdag .. dom har bara öppet på tisdagarna ..

MEN vädret var kanon .. så vid 12-tiden tar jag cykeln.. pumpar den först .. så far jag iväg.. genom NÄSTAN hela staden ner till väster .. till optikern .. skulle byta batteri i mitt arbandsur .. PÅ vägen lite efter torget .. går jag in på apoteket .. BLÄ .. ögondroppsflaskan ligger kvar hemma .. kom inte på sorten .. jag har mina på recept .. men tar dessa när det blir lite för jobbigt. ibland ..

så far jag en bit till .. till urmakeriet ..

KOMMER ut med denna på armen .. hade funderat på att köpa en ny .. knappt 500:- .. så när han ska till att byta batteriet .. säger jag .. vänta .. jag har hittat en klocka som jag vill .. OCH så blev det ..

Åker tillbaks samma väg en bit .. stannar till vid banken och tar ut några hundringar .. för vävateljen tar bara kontanter ..

Svänger in vid torget ner mot Nyköpings hus.. det är den gatan jag ska ta .. stannar vid optikern .. tänkte köpa droppar där och fråga om en ögonvitamin.. DÅ hade hon semester några dagar .. så fortsätter jag till nästa tvärgata .. den passerar jag ..

så är jag vid ån .. där ateljen är.. ser detta färgranna träd..

GÅR in och pratar en stund med fd grannarna och handlar vadden ..

HAR spännband med mig .. gör ett par små pyshål .. och tar om banden ..

SÅ lägger jag det på pakethållaren ... Fortsätter ner mot Nyköpings Hus ..
svänger vid och över bron som är på bilden med den fina trädet

Då kommer jag förbi kyrkan .. sedan en bit till förbi Tandkliniken .. snart nere på storgatan .. men svänger in gatan innan .. där i hörnet jobbar Anita min dotter .. går in 5 minuter och pratar lite .. så hem .. oj den sega stockholmsbacken den får jag gå med cykeln .. hem en kort stund.. packar cykeln med tre kassar .. och en ½sopsäck med strimlat papper.. i kassarna dels två med den trasiga Skrivare som jag har delvis demolerat .. så den gick ner i två kassar .. men jag fick gå samma väg jag cyklade en dryg timme tidigare .. får hjälp vid sopstationen att ta av det från cyklen .. NU var jag av med det skräpet .. BRA ATT DOM kommer lite då o då .. en gång i månaden .. för har man ingen bil .. så kan man bli av med saker som den vanliga sopstationen inte tar .. ..

Så åker jag till ICA och handlar .. tre kassar med hem .. nej en lite väska hade jag .. KÖPTE en varmkorv där för nu var magen sugen .. efter dryga tre timmar .. runt på stan och till soporna och hadlat på ICA .
JAG fick gå hem med cyklen .. nästan hemma där var denna lilla pippi
en talgoxe vid några buskar ..

NÄR jag kom innanför dörren hade posten kommit ..
tog den och la den på fotpallen vid min tv-fåtölj ..

OJ OJ vad trött jag var nu .. men måste plocka in det som ska in i kylen ..

Plockar upp allt på bänken först .. sedan in där det ska vara .. suddigt blev det denna gång ..

Skulle ha två svart blomfat .. men det blev dessa krukor istället .. fanns inga svart fat ..
bara lerfat ..

Efter den dagen så somnade jag framför tv-n och sov en dryg timme .. vaknade lagom till KENO-ot klockan 18,50 ..

SOV sedan som en gris hela natten till 09,30 ..

I dag har jag bara slöat .. lite har jag pysslat med .. skrev ut några lappar.. gjorde ett par tabeller till mina konton .. det är ju lite nya och ändrade konton ..

Klockan 16,35 blv det ett väldigt konstigt ljussken ute ..

Även på framsidan var det detta konstiga sken ..
men en kvart senare var det som vanligt igen ..
DET minskar med löven på trädet utanför köksfönstret ..

En skata var där och for runt.. men det blir inte bra kort genom mina konstig fönster..

NU får det räcka för i dag ..

HEJ SVEJS..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar