lördag 4 maj 2013

4 maj

HEJ hopp vad det spira ute nu


DET grönskar för fullt ute nu .. vårblommor över allt ..
Fåglarna sjunger i varenda trädtopp .. men dom små är svåra att ta kort på ..snabba är dom ..
Men änderna är desto mer fotovilliga .. jag gick nästa fot med en i går..




Det här är några andra änder som var där jag gick utmed ån i går

Den ena där är sjärnprydd på buken .. den fanns där förra året också ..




Skön promenad blev det i går..
Så det blev detta kolage .. kommer ett par till ..FÖR att visa alla kort  här.. som jag tog i går.. då skulle det ta hela dagen att lägga in bilder.. SÅ med PHOTOSCAPE .. kan man lägga in många bilder på en och samma gång..
OK dom blir mindre.. men  man ser vad det är..

DEL ett av min promenad i går

Man går många väger utmed ån.. så får man göra en lite avstickare.. för det ligger hus i vägen .. så en bit gata.. så ner mot ån igen ...



Nu är det nästa del av ån  ..
En duva högt i en björk ..
Tulpanerna är vid huset där man går ner mot ån ..

DEN vänstra  längst ner .. där tar jag kort rakt över ån mot husen som är där på andra sidan ..

Duvan promenerade framför mig en bit..









Så återkommer jag till fåglarna .. DEN första bilden .. den anden och jag gick par om par en bra bit .. Skulle se om den flög.. men den bara travade på där .. .. så till sist så vädrade den vingarna och flög ner mot ån ..
DEn stora bilden .. där är en and uppe på gräsmattan vid dom nästan nybyggda husen .. TRE stycken blev det för drygt ett år sedan .. DÄR MINIGOLFBANAN låg förut ..

I mitten längst ner.. TÅGET KOMMER .. nu är jag nästan framme vid kolonin som är därutmed järnvägen och ån .. den ligger mellan där ..
MIN granne har en lott där .. .. Så jag brukar hälsa på där fina somamrdagar ..

PELARGONEN .. är min vän Karins .. den står utanför hennes dörr .. I loftgångshuset .. vid gamla fängelset i stan .. där det buggdes om för många år sedan och blev bostäder i en del av det stora huset .. tvättstuga ... och förråd i  dom gamla cellerna ..



TVå av mina pelargoner .. samma  på två av bilderna men olika vinklar ...

DAGENS MOLN  Photoscape är trevligt program .. så många olika mallar man kan använda .. stående eller liggande.. i dag blev det bra med den liggande till molnen




 DAGENS CITAT: ATT TÄNKA ÄR ATT SAMTALA MED SIG SJÄLV

DÅ får det räcka för i dag .. hej svejs go vänner

4 kommentarer:

  1. Nu får jag se om jag får vara kvar idag. Blommorna som du kommenterad är nog de som kommer först lite överallt. Men visst är de fina de blåa. Kom inte ihåg vad jag skrev mer för jag blev lite sur när allt försvann.
    Änder är tacksamma fåglar, de kommer ju och springer emot en, en del flyger ju upp på en också. tror väl de ska få mat. Flyttfåglarna börjar komma tillbaks fler och fler nu.
    Törs inte skriva mer nu.
    Ha en fin lördag

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEJ på dig.. fattar inte varför du försvinner ibland.. är det din dator. elelr din uppkoppling som är konstig.. JAg har aldrig råkat ut för det.. JA änderna kan vara närgångna.. Sett en del nya fåglar.. men dom små.. det går fort .. när do0m rör på sig..
      SOL OCH LITE BLÅST i dag .. har varit vid datorn alldeles för mycket i dag .. för jag ska gratta en 70-åring med en massa bilder.. vänner från tiden med campingen .. så jag har letat bilder.. skrivit om bilden.. det blev ganska många blad.. men så kul.. HA DET SÅ BRA

      Radera
  2. Vad duktig du är som kan göra så där med bilderna. Jag måste försöka lära mig också. Oj vad våren har kommit långt hos dig. Här är det lite vitsippor o blåsippor o snödroppar, men inget annat o gräset har inte blivit grönt än

    SvaraRadera
  3. JA DU.. vi lever i ett avlångt land..

    SvaraRadera