onsdag 3 juli 2013

3 JULI promenad

Väldigt trevlig

Promenad har jag gjort i dag ..

VAR på väg .. stannade till vid ANNA LINDS PLATS .. i nästa kvarter.. tog kort där.. för nu var det planterat .. satt  en stund där och beundrade allt.. och minns denna trevliga person som så tragiskt fick sluta sitt liv alldeles för tidigt .. en kund i vår zoobutik var hon ..
2003 i september .. den 11 hände detta tragiska mord..


LIKA fint som alltid där ..
undrar bara varför dom var så sena med att plantera där i år..
När jag suttit där en stund .. tog jag ett kort på några måsar på taket till Storhuskvarn .. då tog batteriet slut.. eller det varnade ..

MÅS-KORTET blev inte bra .. så det åkte i papperskorgen ..

Hem och bytte batteri .. för det låg hemma kvar .. . så går jag samma väg igen .. men nu tar jag den övre vägen .. går förbi kyrkan och tar den vägen ner till hamnen .. Visste att näckrosorna börjat blomma i "svandammen"  så därför tar jag denna promenad i dag i det fina vädret ..



Skulle ta kort på silon också .. där jobbade jag i början på 1970  kommer inte ihåg riktigt - 4 somrar arbetade jag där och tog emot spannmål som bönderna kom med som skulle torkas innan det skulle säljas.. eller ibland fick dom tillbaks en del till sina egna djur ..
NU är det nästan inflyttningsklart .. för nu är det en hel del lägenheter där.. med en gudomlig utsikt över östersjöns hamninlopp ..
Så går jag mot Tovastugan.. för måste gå förbi där för att komma till svandammen och näckrosorna ..

DÅ .. just då  .. flyger den där lilla filuren inom mig igång.. JAg ska ta en lunchmacka där.. mackan glömde jag fota.. grovt bröd med kycklingröra på .. lagom stor och lagom gott .. så en kopp fika på det ..


Där är restaurangen .. och det var så fint där nu.. sedan dom nya ägarna tagit hand om detta gamla anrika ställe.. MASSOR MED PLATS fanns det där man kunde sitta ..det behövdes tydligen ..massor av lunchgäster kom och gick .. men bara uteblatser.. lite under tak fanns det .. ett stort partytält..  Satt och njöt där i det fina vädret..

Så knallar jag bort till dammen .. STÅR där och tar kort på näckrosorna .. hör ett konstigt klapprande ..  vänder mig och kollar .. hjälp .. en häst och vagn..  far snabbt över gångvägen så jag kommer en bit ifrån .. vill inte ha dessa stora djur så där nära mig .. MEN så fin den var ..



FÖRST travar den förbi utmed dammen .. den gör reklam för GÄSTABUDSSPELET .. jag går sedan där i lugn och ro och tar mina kort på näckrosorna  .. oj ..  han hade vänt .. trodde nästan han skulle åka runt området.. SÅ TVÅ FINA KORT FRAMIFRÅN BLEV DET NU .. jag sa ..
HAN ÄR JÄTTEFIN .. MEN JAG VILL INTE VARA SÅ DÄR NÄRA ..   jag hade gått ut på gräset .. och stog där och tittade .. några flickor åkte med .. dom njöt .. det syntes på dom ...
Mannen hejade på mig och sa..  du är ju ändå ganska nära .. jo visst ..

I dammen finns det .. röda .. vita .. rosa .. och gula näckrosor ..
den rosa blev inte bra.. solen från fel håll ..

JO en som blev bra av dom rosa ..

Så går jag förbi utmed hela dammen .. ska bort mot Vandrarhemmet..
 min dotter jobbar på RLF.s kontor.. mitte emot där..
tänkte prata en kort stund med henne ..

Då får jag se en mås som håller på med en pinne ..

SEDAN spatserar både den och jag vidare ..


AVslutar denna dammrunda med några änder som var där vid dammens ena kant ..

Där var också denna stöddiga kaja ..

För visst ser den stöddig ut .. där han travar fram utmed kanten på dammen ..



EN bild på en stor del av dammen med NYKÖPINGSHUS ..
där Gästabudsspelen spelas varje år i JULI .. därav det " fula" taket ..  det kom upp för några år sedan för att dom skulle kunna spela alla dagarna .. även om det regnade ..

Så prat med dottern .. så hem .. tog lite glass .. sedan satte jag mig här vid datorn .. först plockade ut bilderna som jag skulle ha till hemsidan .. eller bloggen .. satte ihop dom  4 på en ruta .. då sparade jag många inlägg med bilderna .. 

En väldigt bra promenad blev det i dag .. men nu känns det i min kropp ..
det tar på att sitta vid datorn ..

HEJ SVEJS ..

2 kommentarer:

  1. Det verkade vara en fin promenad du var ute på. Det var i alla fall fina bilder.Anna Linds plats ser bra ut.Hästar vill jag inte heller ha nära in på mig. Inte ens kor vill jag komma nära även om jag vet att de inte är farliga. De är för stora helt enkelt. Måsar är vackra fåglar. Ha det bra.Kram/Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEJSAN .. det var en trevlig promenad.. MEN man gör det till det man vill att det ska vara .. när man promenerar själv.. JAG gillar alla djur.. men många vill jag ha inom glas..eller i bur .. eller att det ska vara staket mellan mig och djuren .. HA DET SÅ BRA .. mulet i dag.. så jag tvättar mina sängkläder.. det var dags.. så jag ska bädda i sängen innan läggdags

      Radera